Danske Bank yhdistelylaina – onko lainojen yhdistäminen mahdollista?

Danske Bankin lainavalikoimasta ei löydy yhdistelylainaksi nimettyä tuotetta, mutta lainojen yhdistäminen voi silti onnistua vakuudellisen pankkilainan tai vakuudettoman luoton turvin. Katso alta viitteellinen vertailu Danske Bankin ja muiden pankkien lainavaihtoehdoista sekä olennaisimmista seikoista, joita yhdistelylainaa haettaessa on huomioitava.


Millaisia vaihtoehtoja lainojen yhdistämiseen tarjolla?

Danske Bankista tai muusta pankista haettu yhdistelylaina voi käytännössä tarkoittaa vakuudellista tai ilman vakuuksia myönnettävää lainaa, jolla maksetaan pois useampi pienempi laina, osamaksu tai luottokorttivelka.

Opiskelijat voivat hyödyntää lainojen yhdistämisessä myös opintolainaa, jonka korko on huomattavasti matalampi esimerkiksi kulutusluottoihin, osamaksusopimuksiin tai luottokorttivelkoihin verrattuna. Yleensä yhdistelylainalla maksetaan pois juuri tämänkaltaisia korkeakorkoisia luottoja.

Pankkien verkkosivuilla lainojen yhdistämiseen tai uudelleenrahoitukseen voidaan viitata myös termeillä lainojen siirto tai järjestelylaina.

 

Danske Bankin ja muiden pankkien vakuudelliset lainat

Vakuudellisen yhdistelylainan saamiseksi tarvitset vakuuden, joka tarkoittaa tavanomaisesti asuntoa. Myös muunlainen omaisuusvakuus voi kelvata pankista riippuen.

Mikäli vakuutta ei löydy, Takuusäätiö voi tietyin ehdoin antaa takauksen pankista haettavalle järjestelylainalle.

Lähtökohtaisesti lainan määrän on kuitenkin oltava riittävän iso, jotta pankki myöntää lainan vakuudellisena. Muutamien tuhansien eurojen luottojen yhdistämiseen voi hakea vakuudetonta yhdistelylainaa.

PankkiLainatuoteLainan
määrä

Nordea
Vakuudellinen
kulutusluotto
Vähintään
15 000€
Lisätietoa

OP
PankkilainaVähintään
10 000€
Lisätietoa

Danske Bank
KertalainaVähintään
10 000€
Lisätietoa

Aktia
Vakuudellinen
kulutusluotto
Vähintään
20 000€
Lisätietoa

S-Pankki
HankintalainaVähintään
20 000€
Lisätietoa

Svea Bank
Vakuudellinen
laina
Vähintään
20 000€
Lisätietoa

 

Vakuudeton yhdistelylaina Danske Bankista tai muusta pankista

Myös vakuudeton luotto Danske Bankista tai muusta pankista haettuna voi olla kelvollinen vaihtoehto lainojen yhdistämiseen, jos sillä saadaan juntattua nykyisten luottojen kustannuksia alaspäin.

Danske Bankin kuten myös muiden perinteisten pankkien ehdot vakuudettomalle yhdistelylainalle voivat kuitenkin olla varsin tiukat, ja monilla on kokemuksia siitä, ettei yhdistelylainaa myönnetä.

Kaikki pankit eivät välttämättä myönnä vakuudetonta yhdistelylainaa muille kuin nykyisille asiakkailleen. Joissakin tapauksissa yhdistelylaina voidaan myöntää ilman vakuuksia vain silloin, jos asiakkaalla on entuudestaan asuntolaina samasta pankista. Ehdoissa voi olla isojakin pankkikohtaisia eroja.

Taulukossa mainitut tiedot on kerätty pankkien verkkosivuilta 1.4.2024. Lainaehdoissa on voinut tapahtua muutoksia viimeisimmän tarkistusajankohdan jälkeen, joten varmistathan ajantasaiset korot ja kulut aina viime kädessä pankkien omilta verkkosivustoilta.

TuoteNimelliskorkoAvauskuluTilinhoitokuluTodellinen
vuosikorko

Nordea Joustoluotto
2000-50 000€
1-8 vuotta
3kk euribor +
2,90-8,90 %

Pienin korko
vain premium-
asiakkaille.
0€Max. 12,50€/kkEsimerkkilaskelma

OP Tarkkaluotto
2000-30 000€
3kk euribor +
3,50-10,95 %
0€6,00€/kkEsimerkkilaskelma

Aktia Käyttölaina
2500-20 000€
2-10 vuotta
3kk euribor +
4,50-11,50 %

Kilpailuta hakemus
Sortterissa ->
0€0,304 % luoton
määrästä per päivä,
kuitenkin enintään
12,50€/kk.
Esimerkkilaskelma

S-Laina
5000-50 000€
1-12 vuotta
3kk euribor +
4,50-14,99 %
0€12,50€/kkEsimerkkilaskelma

Säästöpankki
Kulutusluotto

2000-30 000€
1-8 vuotta
3kk euribor +
6,50-9,50 %

Pienin korko
vain asuntolaina-
asiakkaille.
0€6,00€/kkEsimerkkilaskelma

Alisa Pankki
Kulutusluotto

1000-30 000€
2-10 vuotta
7,00 %->

Kilpailuta hakemus
Sortterissa ->
Max. 150€Max. 0,01 %
luoton määrästä
per päivä
Esimerkkilaskelma

Danske Bank
Haavelaina

5000-30 000€
1-5 vuotta
12kk euribor +
7,00-10,00 %
90€5,00€/kkEsimerkkilaskelma

POP Pikalaina
2000-20 000€
1-10 vuotta
3kk euribor +
7,90-14,90 %

Kilpailuta hakemus
Sortterissa ->
0€4,50-7,90€/kkEsimerkkilaskelma

OP Joustoluotto
2000-8500€
Joustava
3kk euribor +
7,95 %
0€6,00€/kkEsimerkkilaskelma

Danske Bank
Käyttölaina

2000-10 000€
Joustava
3kk euribor +
9,00 %
Vuosimaksu
3,5% luotosta,
max. 150€.
Sisältyy vuosimaksuunEsimerkkilaskelma

Jos haluat ottaa vertailuun mukaan myös rahoitusyhtiöt ja niin sanotut digipankit, katso kulutusluottojen laajempi vertailu.

Huomioi, että monista muista pankeista poiketen Danskelta on ainakin aikaisemmin löytynyt korkeakoulutetuille asiakkaille omia rahoitustuotteitaan, joiden ehdot ovat normaalia paremmat. Esimerkkinä mainittakoon Etulaina.

 

Mitä pitää huomioida ennen yhdistelylainan hakemista?

Yhdistelylaina tuo parhaassa tapauksessa sekä rahallista säästöä että joustoa kuukausittaiseen budjettiin. Tämä ei kuitenkaan ole automaatio, ja ennen yhdistelylainan hakemista kannattaa siksi käydä läpi vähintäänkin seuraavat asiat:

Oman kulutuskäyttäytymisen tarkastelu

Yhdistelylaina ei toimi tehokkaasti, ellet samalla muuta kulutustottumuksiasi. Sinun on oltava tietoinen omista rahankäyttötavoistasi ja vältettävä uusien lainojen ottamista.

Olemassa olevien lainojen uudelleenjärjestely

Ennen kuin haet yhdistelylainaa Danske Bankista tai muualta, selvitä voisitko neuvotella nykyisiin lainoihisi tai luottoihisi uuden maksuaikataulun, joka vastaa paremmin omaa maksukykyäsi.

Nykyisistä luotoista aiheutuvat kustannukset

Mahdollista säästöä yhdistelylainasta on mahdotonta arvioida ilman tietoa nykyisten luottojen kustannuksista. Seuraa lainaehtojasi tarkasti ja varmista, että yhdistelylainan ehdot ovat edullisemmat.

Nykyisistä luotoista aiheutuvia kuluja voit arvioida korkolaskurin avulla.

Yhdistelylainatarjouksen kokonaiskulut

Pieni kuukausierä voi merkitä pitkää laina-aikaa ja suuria kuluja. Varmista, että kuukausierä on realistisesti mitoitettu, jotta vältät liialliset kulut.

Huomioi kaikki yhdistelylainaan liittyvät kulut, kuten tilinhoitokulut ja avausmaksu. Todellisen vuosikoron lisäksi selvitä lainalaskurin avulla myös se, paljonko lainasta aiheutuu kuluja euroiksi muutettuna.

Onko maksukyky vakaissa kantimissa?

Ennen yhdistelylainan hakemista varmista, että sinun säännölliset kuukausitulosi ovat vakaita ja riittävät kattamaan lainan takaisinmaksun. Yhdistelylainaa ei myönnetä, jos asia ei ole kunnossa.

Saatko yhdistettyä kaikki lainat?

Yhdistelylainan hyödyt voivat jäädä rajoitetuiksi, jos et saa yhdistettyä kaikkia lainojasi. Varmista, että kaikki olennaiset lainasi sisällytetään yhdistelyyn.