Käyttötilin korko – vertaile OP, S-Pankki, Nordea ja muut pankit

Pankkien käyttötilien korot eivät päätä huimaa

Vuoden 2023 jälkimmäisellä puoliskolla moni suomalainen pankki alkoi maksaa korkoa myös käyttötileillä oleville varoille.

Katso alta, miltä tilanne näyttää omassa pankissasi.

 

Esimerkkejä käyttötilien koroista

Vertailun tiedot on kerätty 29. maaliskuuta 2024. Viimeisimmän päivityksen jälkeen käyttötilien korot ovat voineet muuttua, joten tarkista aina ajantasainen tilanne suoraan omasta pankistasi.

PankkiKäyttötilin
korko
Lisätietoa

Handelsbanken
Käyttötili
0,50 %Korko muodostuu
Handelsbanken Prime
-viitekorosta, josta on
vähennetty 3,00 %.

1.6.2023 alkaen
Handelsbanken Prime
on 3,50 %.

Korko lasketaan
kuukauden alimmalle
saldolle.

S-Pankki
Käyttötili
(S-Tili)
0,50 %Korko muodostuu
S-Prime-viitekorosta,
josta on vähennetty
2,00 %.

12.10. alkaen S-Prime
on 2,50 %.

Korko lasketaan jokaisen
päivän saldolle erikseen.

Koskee omistaja-asiakkaita.

Nordea
Käyttötili
0,25 %

OP Käyttötili
0,25 %Koskee omistaja-asiakkaita.

Korko lasketaan
kuukauden alimmalle
saldolle.

Danske Bank
Käyttötili
0,25 %Korkoa ei makseta
yli 10 000 euron
talletuksille.

Nooa Säästöpankki
Käyttötili
0,25 %

Aktia Käyttötili
0,00 %

Alisa Pankki
Käyttötili
0,00 %

Miten korot muuttuivat ennen vuodenvaihdetta 2024?

OP kertoi elokuussa 2023, että marraskuusta alkaen omistaja-asiakkaiden käyttötilien korko nousee 0,25 prosenttiin. Korko lasketaan kuukauden alimmalle saldolle.

Tästä ei kulunut kauaakaan, kun Nordea tiedotti nostavansa käyttötilinsä koron 0,25 prosenttiin lokakuusta alkaen. Dansken ilmoitustakaan ei tarvinnut kauan odotella.

Handelsbanken on maksanut käyttötililleen 0,50 prosentin korkoa kesäkuusta 2023 alkaen. S-Pankin käyttötilin korko puolestaan nousi nollasta 0,30 prosenttiin kesäkuun puolivälissä. Lokakuussa lukema pompsahti 0,50 prosenttiin.

Sekä S-Pankin että Handelsbankenin käyttötilin korko on sidottu pankin omaan prime-korkoon.

 

Ylimääräisiä rahoja ei kannata jemmata käyttötilille

Moni suomalainen on viimeisen vuoden aikana siirtänyt käyttötilin ylimääräisiä varoja tuottavampiin säästämis- ja sijoitusmuotoihin.

Jos rahasto- tai osakesäästäminen ei kiinnosta, pientä tuottoa on mahdollista saada säästö- ja talletustilien avulla.

Säästötilien ja määräaikaistalletusten korko oli monessa pankissa vuoden 2024 alussa yli 3,50 prosenttia. Säännöllisin väliajoin päivittyvän vertailun löydät linkin takaa.

Säästötilin avaaminen on maksutonta, eikä suurin osa tileistä sisällä minkäänlaisia nostorajoituksia.

Yleisesti ottaen pankit suosittelevat, että käyttötilillä pidettäisiin vain arkisiin menoihin tarvittavia varoja. Niin sanotulle puskurirahastolle parempi vaihtoehto on säästötili, josta rahaa saa tarvittaessa siirrettyä nopeasti käyttötilille.

 

Miksi käyttelytilien korot laahaavat nollan tuntumassa?

Aalto-yliopiston rahoituksen professori Vesa Puttonen toteaa Ylen artikkelissa, että suomalaiset eivät ole kovin hanakoita kilpailuttamaan talletuksia tai muita pankkipalveluita vaan he pysyvät uskollisesti yhden ja saman pankin asiakkaina vuodesta toiseen.

Kun kilpailutilannetta ei synny, pankeilla ei ole kovin suurta kannustinta maksaa korkoa käyttötileillä makaaville rahoille. Puttonen kuitenkin arvioi Ylelle, että mikäli jokin isoista pankeista päättäisi nostaa korkoaan, muut hyvin todennäköisesti seuraavat perässä – näin kävi esimerkiksi Ruotsissa.

Ylen uutinen on julkaistu hieman ennen kuin OP tiedotti nostavansa käyttötilinsä korkoa. OP:n koronnoston jälkeen kului vain tovi, kunnes myös Nordea ja Danske Bank ilmoittivat käyttötilinsä koron nostamisesta samoihin lukemiin.

Ei olisi suurikaan ihme, jos vuonna 2024 käyttötilien koroissa nähtäisiin lisää pieniä muutoksia.

 

Tarkista ajantasaiset korkolukemat aina suoraan pankeilta

Tällä sivulla mainittujen käyttötilien koroissa ja tilejä koskevissa ehdoissa on voinut tapahtua muutoksia viimeisimmän päivitysajankohdan jälkeen. Varmista ajantasaiset korkolukemat aina suoraan verkkopankista tai oman pankkisi verkkosivuilta.