Säästölaskuri & Tuottolaskuri – Laske säästöjen kertyminen tai sijoitusten odotettu tuotto

Säästätkö rahaa tilille tai oletko kenties aloittanut rahasto- tai osakesäästämisen? Syötä säästö- ja tuottolaskuriin omaa tilannettasi koskevat tiedot, niin näet, millaisiin summiin säästösi tai sijoituksesi voivat vuosien saatossa kasvaa.

Säästetty tai sijoitettu raha:
5 340 
Korkotuotto:
21 
Yhteensä:
5 361 

 

Ohjeet säästölaskurin käyttöön

  • Käytä alkupääomana sitä summaa, jonka aiot tallettaa tai joka sinulta jo nyt löytyy rahastosta tai säästötililtä.
  • Arvioi sen jälkeen, kuinka paljon aiot säästää tai sijoittaa kuukaudessa.
  • Valitse sopiva säästöaika 1-50 vuoden väliltä.
  • Lopuksi valitse sopiva korkotaso. Voit aivan hyvin käyttää korkona myös nollaa, jos säästät rahaa tilille, joka ei kerrytä korkoa. Säästötilien koroista löydät ajantasaista tietoa säästö- ja talletustilien vertailusta. Rahastojen oletettuja tuottoja arvioidessaan pankit käyttävät yleensä omissa laskureissaan korkolukemana noin 3-7 prosenttia. Osakkeilla vastaava lukema on tyypillisesti 5-7 prosenttia, kun mukaan on laskettu osingot ja korkoa korolle -vaikutus.
  • Laskurin oletusarvona on, että korkotuotto huomioidaan kuukausittain. Voit halutessasi vaihtaa tuottolaskurin asetuksia siten, että korko huomioidaan vuosittain. Tuottolaskuri laskee koron vuoden alimmalle saldolle, jos valitset, että korko huomioidaan vuosittain.

 

Huomioi nämä asiat, kun käytät säästö- ja tuottolaskuria

Laskurin antama tulos on suuntaa-antava. Laskuri ei huomioi esimerkiksi veroja tai tilien ja rahastojen hallinnointiin tai kaupankäyntiin liittyviä kustannuksia. Myöskään inflaation vaikutusta ei ole huomioitu.

Laskurin avulla saat kuitenkin osviittaa siitä, millaisia tuottoja säästösi tai sijoituksesi voivat vuosien aikana kerryttää.